محل تبلیغات شما

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، برنامه رادیویی "افق" که روزهای شنبه هر هفته از شبکه رادیویی قرآن پخش می‌شود، امروز شنبه به پیگیری مطالبات مقام معظم رهبری در حوزه حفظ قرآن کریم پرداخت.

سیدمهدی سیف، کارشناس حوزه حفظ قرآن کریم میهمان حضوری، مهدی عزیززاده، سرپرست دبیرخانه کمیسیون تبلیغ و ترویج شورای توسعه فرهنگ قرآنی و حجت الاسلام طباطبایی، مدیر موسسه جامعه القرآن میهمانان تلفنی این برنامه خواهند بود.

سید مهدی سیف در ابتدای این برنامه به بحث ضرورت حفظ و تاثیر حفظ در جامعه پرداخت و گفت:

ای کاش یک بحث سریالی منظم، سلسله وار و عنوان بندی شده در مورد حفظ پیش بینی می کردید، به نظر من مباحث پراکنده پیش می رود و اگر یک ترتیب داده شود بسیار مناسب است.

خدای متعال ما را آفریده و او به ما قرآن را یاد داده است چون ما را دوست داشته و مرتب ما را با آیات قرآن صدا زده، پس ما باید یک لبیک به خدا بگوییم. خدا در این 114 سوره قرآن در بیش از 20 هزار جمله با ما سخن گفته؛ ما را قابل دانسته به ما محبت کرده و با ما سخن گفته است.

جایگاه قرآن قلب و سینه است، جای قرآن سینه های اهل علم است که در نظر اول پیامبر و معصومین و بعد مردم عادی هستند، این بهترین سخن است خدا بهترین سخن را وحی کرده که جایش فقط در کتابخانه نیست باید در وجود ما بیاید و با او زندگی کنیم.

هر جمله قرآن یک چراغ هدایت است برای روشن کردن اعتقاد و افکار ما، حفظ یعنی زندگی کردن با قرآن و حضور قرآن در وجود ما، حفظ دو جور است یکی تخصصی و مسابقاتی و حرفه ای است که ترتیب و شماره و متشابهات دارد و یک حفظ عمومی است و حفظ همه جامعه، یعنی باید همه مردم یک ارتباط مستمر و انس و الفت همیشگی با این سخن خدا داشته باشند، بنابراین ما باید پای حرف خدا بنشینیم و آن را به جان بخریم.

وم ایجاد یک سازمان واحد قرآنی جهت رهبری و هدایت فعالیت های قرآنی در کشور

در ادامه این برنامه حجت الاسلام طباطبایی، مدیر موسسه جامعه القرآن ادامه داد:

یکی از نعمت هایی که خدا به امت پیامبر داده نعمت حفظ قرآن کریم است، رسول خدا فرمودند خداوند نعمت صوت حسن و حفظ را به امت پیامبر داده که باید گفت صوت حسن برای تلاوت قرآن و حفظ برای حفظ آیات قرآن آورده شده است.

در روایت دیگر آمده؛ خدا وقتی به قومی نعمتی می دهد دوست دارد اثر نعمتش بر آن قوم را ببیند، از همین روایات و ادعیه که وراد شده می توانیم هدف از حفظ قرآن را بفهمیم؛ خدای متعال نعمتی داده و باید استفاده کنیم و در تمام وجوه زندگی آن را به کار ببندیم تا اثرش در تمام وجود ما اثرش ظاهر شود.

مقام معظم رهبری جمله ای دارند و می فرمایند قبل از انقلاب در رابطه با قرآن کارهای زیادی انجام شده اما کافی نیست یعنی این مقدار کار در حد نظام نیست، چرا چون بین فعالیت های نهادهای دولتی و مردمی تشطط می بینم، فعالیت ها از یک جا رهبری و نظارت و پشتیبانی نمی شود.

حفظ قرآن احتیاج به زمینه ها و مقدمات دارد که تا به حال فراهم نشده است و برای اجرای فرمان ده میلیونی حافظ کل قرآن رهبری احتیاج به سازمان واحد جهت جلوگیری از تشطط ها داریم.  

یک سازمان جدید احتیاج داریم تا تمام کارها از آنجا ناشی شود و این کار احتیاج به معلم قرآن برای تربیت حفاظ کل دارد به طوریکه اگر سالی 500 هزار حافظ کل تربیت کنیم 20 سال طول می کشد تا فرمان آقا محقق شود.

باید معلم داشته باشیم که بتوانند حافظ کل تربیت کنند، تامین اعتبار می خواهیم، فضای مناسب و فرهنگی سازی و تبلیغات باید راه اندازی شود و تمام این کارها باید از ستادی رهبری شود.

جامعه اسلامی همواره با قرآن زندگی کند و با آن انس داشته باشد

سید مهدی سیف در تایید سخنان حجت الاسلام طباطبایی معتقد است؛

موسسات قرآنی با رویکرد حفظ یک عنصر هستند، ما ظرفیت هایی مانند صدا و سیما، آموزش و پرورش، آموزش عالی و مساجد داریم اگر تمام این ظرفیت ها درست هدایت شود و مسئولان باور و نگاه درستی از فرایند حفظ داشته باشند یک تحول ایجاد می شود.

ما اصلا باور نداریم که قرآن باید در زندگی ما حضور دائمی داشته باشد و نیاز به قرآن در زندگی نداریم. قرآن کارکردهایی دارد یکی از آنها این است که خدا می خواهد با این قرآن ما را از تاریکی ببرد به سمت روشنایی خدا این آیات را بر پیامبرش وحی فرموده تا ما را از تاریکی های جهل و بلاتکلیفی اعتقادی و رفتاری ببرد به سمت روشنایی.

وقتی تکلیف انسان به لحاظ اعتقادی و رفتاری روشن شد خدا می خواهد ما با آیاتش زندگی کنیم، در این راستا رهبری فرمودند باید تربیت ده میلیون حافظ صورت گیرد که این حداقل است باید همه جامعه اسلامی همواره با قرآن زندگی کند و با آن انس داشته باشد.

بزرگترین متنی که باید با آن زندگی کنیم کلام خداست و ما ناگزیریم با آن خو بگیریم وما حفظ تخصصی منظور من نیست و اگر مردم با تعدادی از پیام های قرآن ارتباط داشته باشند و جامعه این پیام ها را دریابد می شود حضور قرآن در زندگی که این سازو کار دارد؛ هر مدیری در موسسه و نهاد خود چطور می تواند این فرهنگ را جا بیندازد و پیش ببرد.

زیر بیست هزار نفر در کشور حافظ کل قرآن وجود دارد

مهدی عزیززاده، سرپرست دبیرخانه کمیسیون تبلیغ و ترویج شورای توسعه فرهنگ قرآنی گفت: مصادف با 11 مرداد سال 90 و مطالبه رهبری مبنی بر تربیت ده میلیون حافظ قرآن، اتفاقات مختلفی افتاد که تصویب طرح ملی حفظ قرآن بود که در سال 95 ابلاغ شد ولی اقدامات ساختاری آن هنوز اجرایی نشده و در خود نهادها نیز اقدام برنامه ای قابل توجهی دیده نمی شود.

حدود هزار نفر در مجموع یازده دوره طرح ارزیابی حفظ قرآن ثبت نام کرده بودند و در مجموع یازده دوره آزمون معاونت قرآن و عترت نیز تعداد شرکت کننده رشته حفظ کل کمتر از نه هزار نفر است که می توان گفت زیر بیست هزار نفر در کشور حافظ کل قرآن وجود دارد.

 

اگر بسیج عمومی در کشور اتفاق نیفتد و درگیری اذهان برای حفظ ایجاد نشوند خیلی اتفاق جدی نمی افتد، باید همه دستگاه های دولتی و مردمی برنامه ای ترسیم کنند و همه امکانات بسیج شود تا فرمایش آقا محقق شود.


حافظ یار | پایگاه تخصصی حفظ قرآن

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها